színház függöny

Május 19-én indul a szezon a fertőrákosi barlangszínházban

Kultúra

Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című koncertshow nyitja meg a szezont a fertőrákosi barlangszínházban, ahol szeptember közepéig mintegy harminc előadást mutatnak be – hangzott el az évadhirdető sajtótájékoztatón csütörtökön Sopronban.

Kóczán Péter, a barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a tavalyi szezonban 25 ezer jegyet értékesítettek és idén is több teltházas előadásra számítanak. A jegyértékesítés már elkezdődött.

A koncertekre kitérve elmondta, hogy a Szállj fel, szabad madár! című előadásban az István, a király rockopera dalai, Kormorán-slágerek és a nemzeti életérzéssel összefüggő dalok hangzanak el a Honfoglalástól Máté Péter Hazám című örökzöldjéig.

A Győri Filharmonikus Zenekar három koncertet ad: június 2-án Hollywood Classics címmel, 29-én Disco Symphonic címmel a Melody Maker zenekarral közösen, augusztus 24-én pedig We all love Ennio Morricone címmel.

Július 20-án Koós Réka és a Stúdió 11 Ensemble állnak színpadra, augusztus 3-án pedig a Margaret Island. Szeptember 1-jén szving estet tartanak, szeptember 7-én pedig Rúzsa Magdi lép fel.

A Soproni Ünnepi Hetek programsorozat részeként a Dohnányi-teremben három alkalommal tartanak kamarakoncertet. Nyitányként Anton Bruckner zeneszerző születésének 200. évfordulójára felhívva a figyelmet soproni zenészek lépnek fel Bruckner WARM UP! címmel június 23-án. Június 30-án és július 6-án pedig ismert operák népszerű áriáit mutatják be fiatal szólisták.

A Páneurópai piknik 35. évfordulója alkalmából, Giacomo Puccini születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve augusztus 19-én nemzetközi gálakoncertet rendeznek, ahol Ludwig van Beethoven és Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az előadásokat részletezve elmondta, hogy május 25-én és 26-án a Néptáncünnepen a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület ad gálaműsort.

A Szomor György és Miklós Tibor által írt Robin Hood című musicalt május 31-én és június 1-jén tűzik műsorra a Westend Színház előadásában. Június 9-én pedig visszatér a barlangszínházba a Gyöngyhajú lány balladája című Omega musical.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában június 21-én és 22-én mutatják be Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila musicalét, a Meseautót.

A Csárdáskirálynő című nagyoperettet július 5-én és 6-án játsszák a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként. A társulat július 7-én a Frakk, a macskák réme című zenés meseelőadást mutatja be.

A Soproni Petőfi Színház és Kvártélyház Szabadtéri Színház együttműködésében július 27-én és 28-án lesz látható a Hair című musical, míg augusztus 2-án szintén a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként adják elő a Sybill című operettet.

A TBG Production Kft. augusztus 4-én mutatja be a Fergeteges – Sissi legendája című táncelőadást, amelyben az Experidance táncművészei és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái működnek közre.

Augusztus 10-én a Veres 1 Színház az Anconai szerelmesek című zenés komédiát játssza, augusztus 17-én és 18-án pedig a Benny Andersson és Björn Ulvaeus zenéjére Tim Rice által írt Sakk című musicalt láthatják a nézők.

A Veres 1 Színház augusztus 23-án a Ne most, drágám! című vígjátékot adja elő, az évadot pedig szeptember 15-én a TBG Production Kft. előadásában a Tesla című musical zárja.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a város pezsgő kulturális élettel rendelkezik. A barlangszínház idei évada tartalmát tekintve nem hagy kívánni valót maga után, és a működtetéshez szükséges forrásokat az önkormányzat a költségvetésébe beépítette.

(MTI)