Anna Kendrick saját traumáját dolgozza fel új filmjében

Világ

Tegnap este mutatták be a sajtó képviselőinek Los Angelesben, azt a filmet amelyben Anna Kendrick egy mérgező kapcsolatban élő fiatal nőt formáz meg  – nagy sikerrel.

A kis költségvetésű Alice, Darling című pszicho-thriller attól különösen izgalmas, mert Alice mellett egy olyan férfi karaktert (Simont) is megrajzol, aki simulékony viselkedésével és sármjával megtéveszti a külvilágot, miközben folyamatosan rettegésben tart egy fiatal nőt. Csupán azzal, amilyen a személyisége.

“Amikor megkaptam a forgatókönyvet, az első oldalak után éreztem, hogy testhezálló szerep lesz. Amikor viszont ahhoz a jelenthez érkeztem, amikor Alice-t a barátnője viccből belöki a tóba, elveszti a Simontól kapott fülbevalóját, majd összeomlik és sírva vallja be barátnőjének, hogy ‘Nem követhetek el több hibát, mert nem fog szeretni…’ , abban a pillanatban egyértelművé vált számomra, hogy mindenképpen vállalom a szerepet.”

– osztotta meg velünk a színésznő, aki arról is beszámolt, hogy maga is átment hasonló traumán, ezért is érezte úgy, hogy valójában a szerep találta meg őt.

A kevés szereplős alkotás lassan építkező filmdráma, amely időt hagy a nézőnek arra, hogy csontig hatolóan átérezze a folyamatos szorongást, amelyet a fiatal nő a kapcsolatában él át. Az Alice, Darling-ot nem jellemzik nagy fordulatok, látványos vizuális elemek, de a hatását éppen a lassan hömpölygő cselekménnyel és a sokszor szinte statikus képekkel éri el.

A film december 30-án kerül az amerikai mozikba.

– Vida Virág –

Kezdőkép: Anna Kendrick és Vida Virág.