Jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélték az életveszélyes sérülést okozó férfit

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben a támadó egyetlen rúgással életveszélyesen megsebesített egy férfit.

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 15-én, hajnalban, a pilismaróti falunapon beszélgetést kezdeményezett az egyik vendéggel. Mivel a megszólított nem vett róla tudomást, ezért a férfi megütötte, majd a földre esett áldozatát egyszer, nagy erővel fejbe rúgta. A megtámadott férfi ettől az eszméletét elvesztette, a támadó pedig elmenekült.

A sértett a rúgástól kettő hónap gyógytartamú, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, szakszerű orvosi ellátás nélkül a halála is bekövetkezhetett volna.

A Tatabányai Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel a férfi visszaeső, legkorábban a büntetése háromnegyed részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott felmentésért, védője enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a 2023. november 7-én kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a férfi bűnös, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette.