Sikeres ügyészi indítvány a kábítószerrel kereskedő társaság ügyében Győrben

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította a nő és a négy férfi büntetését.

A jogerős ítéleti tényállás szerint az egyik férfi kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését töltötte. A büntetés-végrehajtási intézetből egy illegálisan tartott telefonon felhívta a feleségét, hogy folytassa a korábbi tevékenységét. A nő ezt követően 2019 júliusában az egyik férfitól kábítószert vásárolt, majd azt egy másik férfinak értékesítette.

Ezek után a büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó férfi a fenti telefonon a kábítószert megvásárló férfival vette fel a kapcsolatot, s megállapodtak, hogy a feleségétől ismét drogot vásárol. Az ügyletre Kisbéren 2019. augusztus 28-án került sor, abban közreműködött ötödik társuk is. Ekkor elfogták őket.

Az értékesített, illetve az értékesítésre szánt kábítószer mennyisége tízszeresen meghaladja azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény.

A Tatabányai Törvényszék valamennyiük bűnösségét megállapította kábítószer-kereskedelem bűntettében, és ezért a vádlottakat – cselekményeik súlyosságához mérten – 3 és 7 év közötti szabadságvesztésre ítélte. Többükkel szemben vagyonelkobzást rendelt el, összesen 1.856.000 forintra.