Kábítószert tartott magánál és autóját bódult állapotban vezette

Rendőrség

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyet egy 23 éves ecsédi férfival szemben folytattak.

A járőrök 2020. augusztus 15-én 3 óra 10 perckor Mosonmagyaróváron, a Mosonszentjánosi úton, a vasútállomás mögött állítottak meg egy személygépkocsit. Az egyenruhások a 23 éves sofőrt ellenőrizték, a gépjárművét átvizsgálták, amelynek során az autó egyik tárolórekeszében egy gyorszáró nylon tasakot fedeztek fel, amelyben kábítószergyanús, fehér kristályos anyag volt. A gépkocsi vezetőjét a rendőrök elfogták, és a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nála elvégzett drogteszt metamfetaminra és marihuanara pozitív értéket mutatott.

Az ecsédi férfival szemben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása, míg a Közlekedésrendészeti Osztály bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Az eljárások során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő véleménye alapján a gépjárműben megtalált anyag kábítószernek minősül, illetve a Közlekedésrendészeti Osztály eljárásában kimondta, hogy a sofőr a cselekmény elkövetésekor bódult állapotban vezette gépkocsiját.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozások vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.