Négy városban tartanak közösségi futást a mellrák elleni küzdelem jegyében

Party Zone

A mellrák elleni küzdelem jegyében ingyenes közösségi futáson vehetnek részt az érdeklődők négy nagyvárosban, Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Debrecenben október 16-án, vasárnap – tudatták a szervezők pénteken az MTI-vel.Második alkalommal szervezi meg az iRUNmore Futóegyesület Fuss MELL-ettünk elnevezésű közösségi futást – olvasható a közleményben.

Mint írják, a hazánkban minden 10. nőt érintő mellrákos megbetegedés nem megelőzhető, de időben felismerve jó eséllyel gyógyítható. A szervezők a közösségi futás alkalmából minél több nő és férfi figyelmét szeretnék felhívni erre a sokakat érintő betegségre, a mellrákszűrések és a rendszeres önvizsgálat fontosságára.

A tájékoztatás szerint idén nemcsak profi futókat várnak, az egyesület tagjai különböző távokon, különböző tempóban vezetik a futócsoportokat, így biztosítva mindenki számára kellemes sportolási lehetőséget.

A résztvevők számára AVON ajándékcsomaggal, és egységes, a mellrák elleni küzdelmet szimbolizáló remény szalagja kitűzővel készülnek a szervezők. A futás mellett pedig minden helyszínen gyűjtést is szerveznek az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány javára – írják.

A közlemény felidézi, hogy a budapesti közösségi futást megelőzően az egyesület Turóczi Réka, Villány “Fresh” Andi és Sarka Kata részvételével egy kerekasztal-beszélgetést is szervez, amelynek a gyülekező helyszíne, a Hard Rock Hotel Budapest konferenciaterme ad otthont.

“Szeretnénk, ha ezzel a könnyed vasárnapi aktivitással hozzájárulnánk, felhívnánk a futók, a sportolók és családjaik figyelmét a betegségre és az önvizsgálat fontosságára. A nők mindig a család mozgatórugói, az iRUNmore küldetése pedig, hogy a futók mozgatórugója legyen. Az egészség közös érdekünk, hiszen az egészséges életmód, a napi szintű mozgás a rákmegelőzés egyik fontos eleme lehet” – idézi a közlemény Turóczi Rékát, az Irunmom blog futóját, az iRUNmore Futóegyesület alapítóját.