30 új koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek
Koronavírus

Továbbra is kedvezőnek mondhatóak az új koronavírusos esetszámok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A koronavirus.gov.hu portál adatai szerint 30 új fertőzöttet regisztráltak a megyében hétfőn.

Ezzel az összes megyei fertőzött száma 17 753 fő.

459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 360 877 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 113 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 244 681 fő, az aktív fertőzöttek száma 104 083 főre csökkent. 3815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 149 676 fő kapott oltást, közülük 12 639 fő már a második oltását is megkapta. Az eheti vakcinaszállítmányokkal az egészségügyi dolgozók és idősotthonok oltása folytatódik. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért kínai és orosz vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása. Oroszországból egymillió ember oltására elég vakcina fog érkezni három ütemben.

A jelenlegi védelmi intézkedések fenntartása és betartása továbbra is fontos. A kormány e heti ülésén várhatóan a korlátozások meghosszabbításáról dönt.