Dolgozói és vállalati összefogás indult az Antenna Hungária szakmai partnereinek megtartásáért

Helyi hírek

Összefogtak a munkatársak Magyarország vezető műsorgyártási szolgáltatójónál, hogy átsegítsék azt a közel félezer alvállalkozói szakembergárdát a járvány okozta nehéz anyagi helyzeten, akiknek veszélybe került a megélhetése. Az Antenna Hungária nemcsak felkarolta a munkavállalói kezdeményezést, hanem kiegészítve azt, elkülönített keretösszeget allokált a rászoruló alvállalkozói kör megtartására a járványügyi helyzet fennállásáig.

A pandémiás helyzet gazdasági hatásai miatt sokan hátrányos helyzetbe kerültek vagy akár munka nélkül maradtak, ami erősen érinti például a film- és műsorgyártási szegmenst. Az Antenna Hungária hazánkban egyedülálló eszközparkjának köszönhetően évente több mint 1500 sport-, kulturális- és szórakoztató eseményt közvetít és a magasan képzett mérnöki és technikusi szakembergárdának, az elismert kreatív csapatnak és a folyamatosan fejlesztéseknek köszönhetően, mára Magyarország vezető műsorgyártási szolgáltatója lett az élő helyszíni közvetítések terén.

A műsorgyártási piac sajátosságaiból adódóan egy magas létszámú alvállalkozói kör áll folyamatosan az Antenna Hungária rendelkezésére, akik az egyes produkcióknál szerződés keretében végzik a tevékenységüket. Normál piaci körülmények között, ahhoz, hogy a társaság a csúcsidőszakban is teljesíteni tudja a megrendeléseit, egy több mint 400 szerződéses szakember áll rendelkezésre a zökkenőmentes feladatellátás biztosítására.

A járvány miatt kialakult helyzetben, több gazdasági ágazattal együtt a műsorgyártási piac is beszűkült, ami hátrányosan érintette a szerződéses jogviszonyban dolgozó szakembereket. Ezt felismerve az Antenna Hungária dolgozóinak kezdeményezésére először magángyűjtésbe kezdetek, hogy segítsék azokat a kiváló szakembereket, alvállalkozókat, akikkel nap, mint nap együtt dolgoznak, de a járvány miatt szinte ellehetetlenült a helyzetük és veszélybe került a megélhetésük. A kezdeményezés jelenleg már a vezetőség támogatásával folytatódik, így a nehéz helyzetbe került alvállalkozókat egy úgynevezett rendelkezésre állási szerződéssel tartják állományban, ameddig a járványügyi helyzet ezt megköveteli. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy erre a célra elkülönített keretösszegből folyamatos bevételhez jutnak azok a partnerek, akik a rászorultság függvényében erre igényt tartanak, a pandémiát követően pedig az Antenna Hungária alvállalkozójaként további megbízások keretében folytathatják munkájukat.

„Az Antenna Hungária műsorgyártásánál az évek alatt egy olyan magasan képzett szakemberekből álló partneri kör alakult ki, hogy ma a piac legjobb rendezőivel, vágóival és operatőreivel dolgozhatunk együtt, amire nagyon büszkék vagyunk. A nehéz helyzet ellenére sem szeretnénk elveszíteni ezeket a partnereinket, ezért kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk őket egy olyan pénzügyi konstrukció kialakításával, ami folyamatos bevételt biztosít a rászorultságuk függvényében. Ezzel kifejezzük, hogy hosszú távon számítunk a szakértelmükre, felkészülve a pandémiás helyzetet követő időszakra, amikor is a meglévő partnerekkel a lehető leghamarabb tudunk majd visszaállni a normál működési rendre, hogy kiszolgáljuk megrendelőink igényeit” – mondta el Váradi Vilmos az Antenna Hungária Műsorgyártási Osztályának vezetője, majd hozzátette, fontosnak tartom, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a mostani helyzetre való tekintettel és segítsük egymást, illetve a későbbiekben a gazdaság talpra állítását egyaránt.