Átalakította és ingyenessé tette nyelvtanuló szoftverét az iTOLC

Helyi hírek
A nyelvtanárokra március közepén elképesztő mennyiségű online, digitális megoldás zúdult, amelyek többsége jó, de teljes mértékben önálló tanári adaptációt és szervezést igényel. Ezzel szemben az iTOLC for Schools célja, hogy ne csak egy eszközt, de teljeskörű szakmai, operatív és szervezési szupportot is biztosítson valamennyi regisztráló nyelvtanárnak vagy akár oktatási intézménynek, ingyenesen.

Innovatív nyelvvizsgaközpontként az iTOLC feladatának érzi, hogy legjobb tudásával segítse a világjárvány miatt digitális oktatásba kényszerülő diákokat és tanárokat, ezzel gyors és valós segítséget nyújtva a nyelvtanulásban.

“Segítünk, hogy segíthess a diákjaidnak” szlogennel indították el az “iTOLC for Schools” elnevezésű, általános és középiskolai tanároknak szóló ingyenes programjukat.
„Tevőlegesen is szeretnénk hozzájárulni a tanulás megkönnyítéséhez a koronavírus miatt kialakult helyzetben. Az iTOLC Nyelvvizsga csapata ezért néhány nap leforgása alatt a meglévő éles vizsgáztatási rendszerét felhasználva, de azt jelentősen átalakítva kidolgozott és létrehozott egy valós segítséget a nyelvtanárok távoli oktatásához” – mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője.
Az ingyenes iTOLC for Schools program legfontosabb elemei:

  • egyszerűen használható tanári értékelő felület és hozzá tartozó saját fejlesztésű feladatbank angol és német nyelvből, négy tudásszinten
  • videós szakmai és rendszerbemutató gyorstalpaló tanároknak, YouTube lejátszási lista és Webuni-s kurzus formájában is, ezek fél óra alatt elsajátítható tartalmak
  •  szakmai támogatás a nyelvtanároknak az értékelésben, több fórumon is
  •  a hét hat napján elérhető szolgáltatás
  • teljeskörű online / otthoni vizsga-, és dolgozatalkalom szervezés, beleértve a diák számára történő eredményközlést és tanároknak szóló összefoglaló riportot is.