A magyar Dirty Slippers a londoni Abbey Road stúdióban dolgozott

Kultúra

A világhírű londoni Abbey Road stúdióban rögzítette készülő lemeze angol nyelvű dalait a Dirty Slippers. A magyar poprock csapat George Shilling producerrel dolgozott.

A Vársz valahol című album várhatóan jövő év elején jelenik meg, a magyarországi kiadás vegyesen fog tartalmazni angol és magyar nyelvű dalokat – mondta Lobó-Szalóky Lázár, a zenekar vezetője, frontembere az MTI-nek.

A Dirty Slippers 2009 óta dolgozik együtt a brit George Shillinggel, aki már első, az Egyesült Államokban felvett anyagukon közreműködött. Ő mások mellett az Oasis, Mike Oldfield, a Texas és Madonna lemezének producere volt.

Lobó-Szalóky Lázár kitért arra, hogy a Beatles által is használt legendás londoni Abbey Road stúdióban a felvételek hangmérnöke Neil Dawes volt, aki a közelmúltban a Yesterday című film zenéjén, valamint Justin Bieber új dalán dolgozott.

“A Rendetlen gyerek című dalunk angol nyelvű változata ősszel fog megjelenni, Angliában 2022 elején jön ki. George Shilling nemcsak producerként működött közre az Abbey Road-i felvételeken, hanem csellózott is” – tette hozzá a zenész.

A magyar nyelvű dalokat a zenekar a pandémia idején részben Lobó-Szalóky házi stúdiójában rögzítette, további munka fog folyni Shilling saját londoni stúdiójában. “A magyar lemezen Kristers Hartmanis YouTube-sztár Lettországban készült dobfelvételei is hallhatóak lesznek” – említette a zenekarvezető.

A Dirty Slippers készülő új albumán Shilling mellett két másik producer dolgozik, aki korábban Grammy-díjas dalok születésénél bábáskodott: a szintén brit Tim Palmer (Pearl Jam, U2, Tears For Fears, Mission, Tin Machine, House of Love, Cure) és az amerikai Beau Vallis (Pharell Williams, Beyoncé); utóbbival készült a Bor, szerelem, mámor című dal.

A Dirty Slippers (Lobó-Szalóky Lázár – ének, gitár; Bodrogközy Rita – ének; Tóth Zsombor – basszusgitár; Ferenczi Bettina – dob) az elmúlt tíz évben több európai turnén vett részt, itthon a Suliturné program megalkotása is a nevükhöz köthető.

 

MTI