Nagyszerű hétvégét zártak a DEAC focistái és futsalosai

Sport

A futsalcsapat újoncként az ötödik helyért játszhat az NB I-ben, a focisták pedig kiharcolták a bennmaradást az NB III-ban a mögöttünk álló hétvégén. Kiváló meccsen, fontos sikert arattak a kosaras lányok is, és egy pont a mérlegük a megyés focicsapatoknak.A DEAC futsalcsapata az idényben először legyőzte a vendég Nyírgyulajt a férfi futsal NB I. rájátszásának utolsó körében, így frissen feljutott együttesként az ötödik helyért játszhat. A debreceni egyetemisták Kondás kettő, valamint Tóth és Pallai egy-egy találatával 4-3-ra győztek péntek este, ezzel pedig megelőzték a tabellán a Nyírgyulajt. Elek Gergő edző joggal volt büszke övéire.

Az A-csoport harmadik helye azt jelenti, hogy a legénység a B-jelű ötös harmadikja ellen, két meccsen küzdhet meg a bajnokság ötödik helyéért. Onnan az Aramis vagy a Veszprém lehet az ellenfél.

Megvan a bennmaradás!

0-0-s döntetlent játszott, ezzel pedig jövőre is az NB III-ban szerepelhet a DEAC labdarúgócsapata. A Sáfár-tanítványok a Jászberény vendégeként szereztek pontot vasárnap, így már egyik kiesőjelölt sem tudja megelőzni őket a záró fordulóban. A tréner elégedetten értékelte a látottakat.

A megye II. déli csoportjában már bajnok DEAC II 4-4-es döntetlent játszott a Nagyrábéval szombaton, hazai pályán. A megye I-es DASE pedig nagyarányú vereséget szenvedett, 9-0-ra kapott ki a DVSC II ellen vasárnap, Pallagon.

Női kosárlabda – fontos siker a ZTE ellen

Tízpontos sikert aratott a DEAC DSI a ZTE NKK II ellen a rájátszás utolsó előtti fordulójában, az Amatőr Bajnokságban. A vasárnapi meccset 70-60-ra nyerték meg Kovács Imre tanítványai hazai pályán, a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlóiskolájának Csengő utcai tornacsarnokában.

Tenisz – féltávnál az élen

Az utolsó tavaszi fordulót is sikerrel zárta a DEAC férfi teniszcsapata, így veretlenül vezeti a II. osztályú csapatbajnokság keleti csoportját. A tavaszi-őszi lebonyolítású bajnokság féltávnál tart, de a DEAC előnye megnyugtatónak tűnik, miután minden közvetlen riválissal szemben idegenben diadalmaskodtak. Folytatás szeptemberben.

unideb.hu