Bíróság, kalapács

Engedély nélkül költözött be a nő egy győri házba

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki engedély nélkül beköltözött egy idegen házba, majd az előre lezárt, lelakatolt ingatlanba betört.

A vádirati tényállás szerint a 39 éves nő 2020 őszén odaköltözött párjához egy olyan győri ingatlanba, ahova lakhatási jogot a férfi is csak szívességi alapon és ideiglenesen kapott. Miután a férfi az ingatlanból elköltözött, a nő az ingatlanban maradt.

Mikor 2021 őszén a tulajdonos észlelte, hogy egy nő lakik az ingatlanban egy ismeretlen személlyel és négy kutyával, valamint díj fizetése nélkül használják a közüzemi szolgáltatásokat, beszögezte és becsavarozta a bejárati ajtót, valamint lánccal és lakattal lezárt a kaput is azzal, hogy a nő egy előzetesen egyeztetett időpontban visszamehet az ingatlanba a személyes tárgyiért.

A nő azonban időpont egyeztetés nélkül, úgy ment vissza a holmijaiért néhány nap múlva az ingatlanba, hogy a bejárati ajtót a helyéről kitépte, mellyel 10.000 forint kárt okozott a tulajdonosnak.

Az ügyészség a nőt magánlaksértés vétségével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.