Sikeres ügyészi indítvány a kábítószerrel kereskedő szerb férfiak ügyében

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította a szerb férfiak büntetését.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a két férfi Szerbiában élt. 2019 tavaszán az egyikük megállapodott egy Magyarországon élő ismerősével, hogy Szerbiából kábítószert szállít neki. Ezt követően a két férfi 2019. augusztus 23-tól október 10-ig, öt alkalommal hozott kábítószert Magyarországra. Különböző helyszíneken átadták azt társuknak, aki a drogot értékesítette. 2019. október 15-én –  miközben az újabb szállítmány átadása érdekében Szegeden ismét találkoztak – elfogták őket. A férfiak által átadott, illetve arra szánt kábítószer mennyisége két és félszeresen meghaladja azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény.

A Veszprémi Törvényszék mindkét férfit társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, továbbá 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Velük szemben fejenként 1.863.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el.

A Győri Ítélőtábla az ügyészi indítvánnyal egyetértett. A férfiak nagy mennyiségű kábítószerrel országhatáron átnyúlóan kereskedtek, köztudomású, hogy a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira. Mindkét férfi büntetését 9 évre súlyosította.