Rövidíti nyitva tartását a Tesco

Ország
Koronavírus

Április 2-ától ideiglenesen rövidíti több mint kétszáz áruháza nyitva tartását a Tesco országszerte átlagosan két órával – értesült a Magyar Nemzet.

Az új működési rendről az áruházak bejáratánál és a cég weboldalán tájékoztatnak majd.

Áprilistól az eddig éjjel-nappal üzemelő Tesco hipermarketek egységesen 6 és 22 óra között lesznek nyitva. Az Expressz üzletek eddig 6-tól 22 óráig működtek, a jellemzően lakóházak között lévő kisebb üzletek a következő hónaptól két órával hamarabb, vagyis 20 órakor zárnak.

Az áruházlánc mintegy kétszáz boltjában eddig többféle nyitva tartás volt jellemző a helyi vásárlási igényekhez igazodva,  akadtak olyanok, amelyek 21 óráig üzemeltek, ezek a jövőben 19 órakor zárnak. Vasárnaponként több expressz üzlet reggel 8 és este 8 óra között működött, ezek délután 4 órakor bezárnak.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta, néhány napja újra megfontoltan, pánik nélkül vásárol a lakosság, az ideiglenesen rövidített nyitva tartás a helyzethez igazodó, tudatosabb vásárlást segíti, de azzal növelhető az a jellemzően esti időszak is, amit a családok, az alkalmazottak otthonukban tölthetnek. Vámos György szerint a fokozódó közegészségügyi helyzetben több nemzetgazdasági ágazat nagyvállalata egyre felelősségteljesebb szerepet vállal a járvány elleni országos védekezésben, különféle vállalásokkal segítik a közös harcot.