napelem

Napelemes cégek, akikkel érdemes együtt dolgozni

Gazdaság

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a megújuló energiaipar jeles képviselőit összegyűjtve, szervezetként működik. Elsődleges cél az import energia függőség csökkentése. Fontosnak tartják a napenergia, mint megújuló energia hasznosítását, amellyel megszüntethető az energiapazarlás, és csökkenthető a környezeti terhelés. A lakosságot fontos tájékoztatni a fejlesztésekről, hiszen ők válnak idővel megbízókká, munkát biztosítva a képzett szakemberek részére. A regisztrált tagok közül szívesen ajánlanak kivitelezőket, ezzel is leegyszerűsítve a vásárlók feladatát. A szervezeti taglétszám jelenleg 300, a termelés, kivitelezés, értékesítés és oktatás területéről egyaránt képviseltetik magukat. Ma már az ország minden részén vannak megfelelő szakemberek, mint például a Győr és környéki napelem cégek.

Szakmai kérdésekben kérjük szakember segítségét!

Ár, minőség, kivitelezés stb. terén kérjünk szakmai segítséget! A napelem kivitelezők releváns és hasznos információkkal szolgálnak, ma már az egész ország területén megtalálhatóak. Ha napelem kivitelezőre van szükség, a regisztrált napelem és napkollektor kivitelezők közül választhatunk. A szaktudás és a távolság fontos tényező lehet a kiválasztás során. Ha a megbízás Győr és környékére korlátozódik, akkor a megye egész területéről, sőt még távolabbról is válogathatunk a szakemberek közül; hiszen Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Pannonhalmán egyaránt működnek. Árajánlatot kérhetünk, akár az összes (300) kivitelezőtől egyszerre, és fontos szakmai információk birtokában dönthetünk a megújuló energia beruházásunk felől.

A szakemberek a fejlesztések terén is segítségünkre lehetnek; például nemrég kiderült, hogy egy erkélyre helyezhető napelemes rendszer Németországban megfelel az előírásnak, ugyanakkor Magyarországon szabályellenes. Ilyen és hasonló esetekben is szakembertől érdemes segítséget kérni, mielőtt még felesleges kiadásaink keletkeznének.

Az ár, mint befolyásoló tényező

Az ár fontos tényező egy beruházás kapcsán, tehát érdemes megkérdezni a szakembereket az árak várható alakulásáról. Hiszen a pandémia előtti időszakban, 2020-ig a napelemek ötven százalékkal olcsóbbak lettek, a termelés területén mutatkozó mennyiségi és hatékonysági mutatóknak köszönhetően. Előrejelzések szerint jövőre csökkenhetnek a megemelkedett árak. Az ártendencia okának többek között a nyersanyagár és a szállítási költségek emelkedését tartják. A technológia ugyan megállíthatatlanul fejlődik, de egy ideig még nem lesz képes a hatékonyság kompenzálni a megemelkedett költségeket.

Összegzés

Érdemes napelemes cégekkel együttműködni, és szakmai kérdésekben segítséget kérni. Ma már az ország egész területén vannak megbízható szakemberek, akik a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált tagjaként, felelősségteljesen végzik feladataikat. Az együttműködés során releváns információkkal szolgálnak, melynek eredményként a napenergia, mint megújuló energia hasznosítható, és csökkenthető a környezeti terhelés, valamint megszüntethető az energiapazarlás. Kérhetünk több ajánlatot is egyszerre! (x)