Tovább bővíti romániai piacát a Leier csoport

Gazdaság

Tovább bővíti piacát a Leier csoport Romániában, miután a Brikston 2018-as átvételét követően idén év elején felvásárolta a Siceram segesvári téglagyárát – tájékoztatta a győri székhelyű Leier Hungaria Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-t.

Komlós Andor tudatta, hogy a vételárat mindkét fél üzleti titokként kezeli. A Siceram beillesztése a Leier csoport portfóliójába minél előbb meg fog történni – mondta.

A Siceram téglagyárat 1907-ben alapították, majd a rendszerváltozást követően 1995-ben magánkézbe került. A tulajdonosok modernizálták az üzemet, amely Románia legnagyobb téglagyártói közé került.

Ezen túlmenően az üzem Románia legnagyobb tetőcserépgyártójává vált, termékportfólióját áthidalók gyártásával is bővítette. A fejlesztéseknek köszönhetően a Siceram céget jelenleg a piac legmodernebb és legújabb technikai szinten működő tégla- és tetőcserépgyártójának lehet tekinteni, a felvásárlással pedig biztosítottá vált a további fejlődés.
A cég 250 embert foglalkoztat, árbevétele tavaly mintegy 22,1 millió euró (7,4 milliárd forint) volt.

A Leier csoport tavaly 300 millió euró (100,2 milliárd forint) árbevételt ért el, amely rekordnak számít, 2018-hoz képest ötvenmillió euróval (16,7 milliárd forint) nőtt. Az idei évre a tavalyi beruházások miatt további forgalomnövekedéssel számolnak.

A felvásárlással a Leier kétezerhétszáz embert foglalkoztat.
A Siceram megvásárlásával a Leier tovább halad a bővülés útján és egyértelműen jelzi, hogy a román piac a csoport számára fontos, ezzel a jövőben még intenzívebben kívánnak foglalkozni – fogalmazott.

A csoport hét országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában), több mint negyven telephelyen tevékeny. A legfontosabb üzletága az építőanyagok gyártása. Aktív továbbá a gépjármű-kereskedelem- és szerviz, az ingatlan-hasznosítás, valamint a fémmegmunkálás (gép- és formagyártás) területén.