Szeged, vér, véradás, TIK, SZTE, egyetem, donor

Elindult a Felsőoktatási véradó hetek programsorozat

Egyetem

Elindult hétfőn a Felsőoktatási véradó hetek programsorozat; a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kampányának célja, hogy minél több fiatalt buzdítsanak önkéntes véradásra.

A két szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közleményében azt írta, a május 17-ig tartó programsorozat keretében a felsőoktatási hallgatóknak és dolgozóknak külön lehetőséget biztosítanak az önkéntes véradásra az oktatási intézmények campusain és könyvtáraiban a szorgalmi időszak végéig.

A két hónapos kampány az egész éven át tartó felsőoktatási véradóverseny kiemelt programja. Célja, hogy a 18. életévüket betöltött, egészséges fiatalok figyelmét felhívják az önkéntes véradásra, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

A szervezők szándéka szerint országszerte több mint 30 felsőoktatási helyszínen biztosítják majd az intézményi dolgozóknak és hallgatóknak a véradást.

Az Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogennel meghirdetett idei kampányhoz nyereményjáték is kapcsolódik, a résztvevők értékes ajándékokat, köztük a nyár számos fesztiváljára jegyeket és bérleteket nyerhetnek.

A véradáshoz személyi igazolvány, taj- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a www.ovsz.hu/felsooktatas, valamint a https://veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(MTI)