Letartóztatásban az ukrán állampolgárságú embercsempész

Egyetem

A Komáromi Járási Ügyészség a vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta az ukrán állampolgárságú férfi letartóztatásának az elrendelését.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 26-án, ismeretlen megbízója utasítására, 300 euró fejében, egy bolgár állampolgárságú személy tulajdonát képező személygépkocsiba felvett négy szír, három palesztin és egy iraki állampolgárt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek. A férfi azzal a szándékkal vette fel az illegális határátlépőket, hogy jogellenesen Bécsbe szállítja őket, melynek teljesítését követően további pénzösszeget ígért neki a megbízója.

A rendőrjárőrök 2020. január 26-án, 06 óra 10 perckor az M1 autópálya Győr felé vezető oldalán Bábolna magasságában ellenőrizték a férfi által vezetett személygépkocsit, az illegális határátlépőket az utastérben, illetve a csomagtartóban megtalálták.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, valamint újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság az ügyész indítványa alapján a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 

ugyeszseg.hu