Felvételi 2015

Egyetem

Megkezdődött a felsőoktatási felvételi eljárás: február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre.

30 000 hallgató, 14 kar, 67 alapszak, 78 mesterszak, 5 osztatlan képzés, 24 tanárképzési szak, 164 szakirányú továbbképzés, 24 doktori iskola – ezt a kínálatot nyújtja a felvételizőknek az ország legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézménye, a Debreceni Egyetem.

– A beiskolázási fórumok tapasztalatai alapján úgy vélem, töretlen az érdeklődés az intézmény iránt, köszönhetően többek között annak is, hogy a hazai 14 felsőoktatási képzési területből 12-t oktatunk. A Debreceni Egyetem folyamatosan törekszik arra, hogy újítsa, szélesítse kínálatát. Az idei év újdonságai a közelmúltban akkreditált társadalmi tanulmányok alapszak és vegyészmérnök mesterszak – mondta az unideb.hu portálnak Pósánné Rácz Annamária. Az oktatási igazgató szerint továbbra is elsősorban a gazdasági, agrár, informatikai, orvosi, egészségügyi és műszaki képzések lehetnek a legnépszerűbbek a leendő hallgatók körében.

A Debreceni Egyetem nemcsak itthonról, hanem külföldről is várja a jelentkezőket. Az idei tanévben 99 országból 3801 hallgató érkezett, akik jó része a 48 angol nyelvű képzés valamelyikét választotta.

A 2015/16-os tanévre február 15-ig lehet jelentkezni, de csak elektronikus formában. A ponthatárokat várhatóan július 23-án állapítják meg és hozzák nyilvánosságra.

A Debreceni Egyetem felvételi kínálata itt olvasható.

 

unideb.hu