U17-es kosárlabda világbajnokság lesz Debrecenben

Sport

Jövő hét szombaton kezdetét veszi Debrecenben a női U17-es kosárlabda világbajnokság, melyen a házigazda magyar válogatott is pályára lép majd a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban – tette közzé a Debreceni Sportcentrum.

A nemzeti csapatunk már nyár eleje óta együtt készül a július 9-től 17-ig tartó eseményre. A háromhetes székesfehérvári edzőtábort követően már a cívisvárosban tréningeznek. Völgyi Péter vezetőedző arról is beszámolt, hogy hol tart most a csapat.

Fárasztó felkészülésen vagyunk túl, ezért a héten elsősorban a regeneráción van a hangsúly, ezt követően két felkészülési meccsel hangolunk majd a világbajnokságra, először Új-Zélanddal, később pedig Egyiptommal mérkőzünk meg. Szlovénia és az U20-as válogatott elleni összecsapások nagyon hasznosak voltak az elmúlt időszakban, de fontosnak tartottuk, hogy a tornáig még találkozzunk más stílust képviselő csapatokkal is, hiszen egy világversenyen kulcsfontosságú lehet, hogy gyorsan tudjunk alkalmazkodni különböző kosárlabda-kultúrákhoz. -mondta a keret felkészüléséről a szövetségi edző.

A magyar válogatott közepes erősségű csoportba került, az oroszok helyére meghívott Belgium és az Ázsia Bajnokság ezüstérmese is várhatóan komoly feladat elé állítja majd a lányokat, de az Amerikai Játékokon bronzérmet szerző Mexikó is könnyen okozhat majd kellemetlen perceket.

Mexikó azt gondolom, hogy legyőzhető csapat, a másik két ellenfelünk viszont nagyon keménynek ígérkezik -vélekedett az esélyekről a szakember.

Debreceni érdekeltsége is lesz a válogatottnak

A jelenleg a DVTK-nál pallérozódó Papp Lilla a város szülöttjeként gyakorlatilag hazai pályán léphet majd parkettre a Főnix Arénában.

Nagyon örülök neki, hogy Debrecenben készülhetünk a válogatottal, bízom benne, hogy sikerül majd bekerülnöm a szűkített keretbe, és a szülővárosomban pályára léphetek a világbajnokságon. Nagyon jó az összhang a válogatottban, és bár egyénileg is vannak jó játékosaink, véleményem szerint csak csapatként játszva lehetünk sikeresek. Mindenképpen szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, de én titkon reménykedem, hogy esetleg egy érmet sikerül majd szereznünk a torna végén – nyolatkozta Papp Lilla.

Fotó: Debreceni Sportcentrum