Vállműtétje lesz a Győr montenegrói kézilabdázójának

Sport

A Győri Audi ETO KC montenegrói kézilabdázója, Jelena Despotovic vállműtét miatt kihagyja a decemberi, spanyolországi női világbajnokságot.

Az északmacedón 24rakomet.mk portál szerint a balátlövő úgy nyilatkozott, több mint egy éve fáj a válla, és mivel a klubszezonban nincs ideje pihentetni, egyeztetett Ambros Martín vezetőedzővel, valamint Bojana Popovic szövetségi kapitánnyal, és úgy döntött, hogy nem vesz részt a spanyolországi tornán.

Hozzátette, a hosszú felépülési időszak miatt nem most akarta megoperáltatni a sérült testrészt, de mivel már nem tud minden meccsen pályára lépni, az ETO orvosai azt tanácsolták neki, hogy ne halogassa a beavatkozást.

A montenegrói válogatott Djurdjina Jaukovic és Katarina Dzaferovic játékára sem számíthat a világbajnokságon, ők sérülés miatt szinte a teljes versenyszezont kihagyják.

Nemzeti csapatuk az A csoportban az olimpiai bajnok Franciaországgal, továbbá Angolával és Szlovéniával találkozik majd. Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

MTI