A decemberi férfi torna Eb győri sportolóit köszöntötte a polgármester

Sport

A tavaly decemberi férfi torna Európa-bajnokság győri indulóit, Mészáros Krisztofert, Tomcsányi Benedeket és Molnár Botondot, valamint edzőiket köszöntötte Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön a városházán.

December 12-én a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott bronzérmes lett a törökországi Mersinben rendezett Eb csapatversenyében, a sportág kontinensviadalának történetében ez volt az első magyar érem a csapatban.

Molnár Botond talajon nyert bronzérmet a juniorok között, csapatversenyben pedig az ezüstérmet szerezték meg Balázs Krisztiánnal, Kovács Mártonnal, Dobrovitz Ádámmal és Závory Szilárddal.

Dézsi Csaba András emlékórával és ajándékcsomaggal köszönte meg a sportolók és edzőik, Szűcs Róbert és Fischer Tamás munkáját.

Úgy fogalmazott: ahogy tavaly Mersinben a csapatok esetében az egyéni kiemelkedő teljesítmények adták a csapat eredményét, úgy Győrben is az ott élő emberek egyéni eredményei adják a város teljesítményét.

Mészáros Krisztofer elmondta, hogy számára a tavalyi Eb jól sikerült, eddig ez a kedvenc Európa-bajnoksága. Az idei év célja, hogy az áprilisi, bázeli Eb-ről egy férfi tornász jusson ki a tokiói olimpiára.

(MTI)