Segéllyel támogatnák a rászoruló magyar focistákat

Sport

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete felkarolná azokat a magyar labdarúgókat, akiknek fizetéscsökkentést kellett elszenvedniük a bajnokság kényszerű szüneteltetése miatt.

“Az NB I.-es, és különösképp az NB II.-es és NB III.-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20-50%-os – elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik “a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani” – vette észre az Index a HLSZ közleményében.

A terv az, hogy pályázat útján döntenek majd a szociális támogatás odaítéléséről, és a rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.

Mint megírtuk, korábban épp a DVSC vezetősége állt elő egy egységes fizetéscsökkentő javaslattal, ám ezt a klubok leszavazták.