Női kézilabda Eb – Spanyolok az elődöntőben

Sport

A spanyol válogatott legyőzte a hajrára összeomlott vb-bronzérmes dán csapatot a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntős csoportjának utolsó fordulójában és ezzel bejutott a pénteki, budapesti elődöntőbe, ahol majd a címvédő montenegrói együttessel találkozik.
Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen):
3. (utolsó) forduló:
Spanyolország-Dánia 29-22 (15-12)
———————————

Egészen a szünet előtti hajráig fej fej mellett haladt a két csapat, ekkor Lopez két góljával lépéselőnybe kerültek a spanyolok. A folytatásban szintén jól játszott a spanyol gárda, a 40. percben, 20-15-ös vezetésénél időt kértek a skandinávok. Azonban nem kaptak lendületre, nyoma sem volt a magyarok elleni hétfői magabiztosságuknak, sőt, egyszerűen vergődtek, és a végén súlyos vereséget szenvedtek.

Amennyiben a magyarok a norvégoktól kikapnak, akkor csoportjukban ötödik, összesítésben kilencedik helyen zárnak. Döntetlen esetén Németh András szövetségi kapitány alakulata csoportjában negyedik, összesítésben hetedik vagy nyolcadik lesz. A győzelem pedig azt jelentené, hogy a házigazda pénteken az 5. helyért léphet pályára a budapesti Papp László Arénában, mivel Debrecenben harmadikként végez.

korábban:
Románia-Lengyelország 24-19 (11-9)
később:
Norvégia-Magyarország 20.30

Hétfőn játszották:
Dánia-Magyarország 23-20
Románia-Spanyolország 22-20
Norvégia-Lengyelország 26-24
Szombaton játszották:
Magyarország-Románia 20-19
Norvégia-Spanyolország 29-26
Dánia-Lengyelország 28-19