Bíróság, kalapács

Saját házában bántalmazta és rabolta ki a sértettet a 19 éves férfi

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki a sértettet az otthonában bántalmazta, majd kirabolta.

A vádirati tényállás szerint a 19 éves férfi tavaly ősszel ittas állapotban kereste fel a sértettet. Őt a sértett még az udvarban távozásra szólította fel, de a fiatalember ennek nem tett eleget, sőt követte a sértettet a házába, ahol a nyugdíját követelte tőle. Mivel a sértett a követelésnek nem tett eleget, az elkövető több alkalommal ököllel arcon ütötte őt, mely bántalmazás következtében a sértett többszörös arccsonttörést szenvedett el. Ezután a fiatalember kutatni kezdett a házban, talált is egy rugós bicskát, majd azt magához véve azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem adja oda a nyugdíját, leszúrja. Ezt követően folytatta a kutatást.

A vádlott végül 7.800 forintot talált a sértett egyik nadrágzsebében, melyet magához vett és távozott a helyszínről. Távozása során azonban még egyszer megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha megkapja a nyugdíját és abból nem ad oda neki 50.000 forintot, le fogja szúrni.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség súlyos testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A büntetési tétel 13 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri járásbíróág fogja meghozni.