Bíróság, kalapács

A férfi a nevelt lányát és annak gyermekét is szexuálisan bántalmazta

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki élettársa tizenhét éves lányát megerőszakolta, három éves unokáját szexuálisan molesztálta.

A tényállás szerint a férfi 2004. év óta élt élettársi kapcsolatban, melyből négy gyereke született. Az élettársának az előző kapcsolatából született lánya, valamint annak kislánya is együtt élt velük a mosonmagyaróvári lakóhelyükön.

A nevelőapa 2018. május 28-án az élettársa lányával, aki ismét gyermeket várt, szexuális cselekményt végzett. A tizenhét éves lány sírva tiltakozott, de a férfi azzal fenyegette meg, ha nem teszi amit mond, lemondanak a kislánya gyámságáról, így elveszíti őt. Ezen alkalmat követően a férfi többször is durván bántalmazta a sértettet.

A férfi 2019 januárjában az élettársa akkor három éves unokáját is szexuális cselekmény eltűrésére vette rá.

A Győri Törvényszék a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, szexuális erőszak bűntette és szexuális kényszerítés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi a jogi és az erkölcsi kötelezettségeit is súlyosan megszegte, ezért a büntetése súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.