Bíróság, kalapács

Az 1 kiló kokaint szállító páros 10 év fegyházat kapott Győrben

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta annak a férfinak és a nőnek a büntetése súlyosítását, akik külföldről közel egy kilogramm kokaint akartak Magyarországra behozni.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi és a nő Hollandiába utaztak, ahol az utóbbi ismeretlen körülmények között megszerezte a fenti kábítószert. Abban állapodtak meg, hogy a tiltott szert a férfi cége által külföldről behozandó autóban rejtik el. A cég egyik alkalmazottja volt a sofőr, aki szintén tudott a szállítmány tartalmáról. A páros néhány óra lemaradással autóval követte a drogot szállító járművet. 2020. szeptember 18-án, a hegyeshalmi határátkelőhelyen ellenőrizték a céges autót, a kábítószert megtalálták. Annak hatóanyaga közel tizennégyszerese volt annak a mennyiségnek, ami fölött már legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény.

A Győri Törvényszék mindkettőjüket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év 4 hónap fegyházbüntetésre, a férfit 8 év közügyektől eltiltásra, a nőt 4 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlottak és a védőik is fellebbezést jelentettek be.

A Győri Ítélőtábla a 2023. szeptember 14-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértve, mindkettőjük szabadságvesztés büntetését 10 évre súlyosította, a nővel szemben 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést is kiszabott.