Gázfegyverrel követelte a szerinte neki járó munkadíjat egy győri munkás

Gázfegyverrel követelte a szerinte neki járó munkadíjat egy győri munkás

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittas állapotban gázfegyverrel követelte a megbízójától a szerinte neki járó összeget.

A vádirati tényállás szerint az 53 éves férfi 2023 májusában egy ismerőse lakásának felújítási munkáit végezte. Ennek során már a munkadíj egy részét is kifizette neki a sértett, viszont úgy egyeztek meg, hogy a maradék összeget a munka befejezését követően kapja meg. Azért, hogy a munkát biztosan befejezze még a vádlott szerszáma is a lakásban maradt.

Ezt követően azonban május végén a terhelt erősen ittas állapotban megjelent a sértett lakásánál, és a maradék munkadíjat és a szerszámait követelte. A sértett emlékeztette a megállapodásukra, hogy a munkát be kell fejezni és azután fognak elszámolni. A terhelt ettől ideges lett, földhöz vágta a kerékpárját és a kabátja alól elővett egy élés lőfegyverre hasonlító gáz- és riasztófegyvert és azzal követelte a pénzét a megrémült sértettől. Végül a vádlott a fegyvert visszatette a derékszíjára fűzött tokba.

Az ügyészség a vádlottat fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérletével vádolta meg, mely bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A képeken az elkövetéshez használt riasztófegyver látható.