Túllépte a megengedett sebességet, balesetet okozott egy győri sofőr

Rendőrség

A győri rendőrök befejezték a közlekedési bűncselekmény nyomozását.

Egy 22 éves enyingi férfi 2022. január 25-én 20 óra körül személygépkocsival közlekedett Győrben, a Kiskúti utcában. Haladása során – mivel figyelmen kívül hagyva a sebességet korlátozó jelzőtábla utasítását, gépkocsiját nagyobb sebességgel vezette – későn észlelte, hogy az utca bal oldaláról egy gyalogos kíván átkelni az út túloldalára, és őt elütötte. Az eset következtében a sértett a motorházra, majd az aszfaltra esett.

A baleset során a 35 éves gyalogos nő megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A hatóság az enyingi fiatalemberrel szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indított, és őt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügybe bevont igazságügyi közlekedési szakértő megállapította, hogy a sofőr haladási és elütési sebessége 42-46 km/órában volt meghatározható. Amennyiben a gépjárművezető a megengedett 30 km/óra sebességgel halad az adott útszakaszon, úgy a balesetet lassító fékezéssel elkerülhette volna.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győri Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.