Bíróság, kalapács

Egy cselekménnyel 8 millió forint értékű fém tetőalkatrészeket lopott egy győri férfi

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki hétszer is lopott, ebből egyszer 8 millió forint értékű fém tetőalkatrészeket.

A vádirati tényállás szerint a 20 éves férfi 2022 februárjában, ismeretlen társával egy győri raktárcsarnok tetejéről esővízlevezető bádoglemezt, füstcsöveket, ón-vörösréz lemezeket, horganyzott bádoglemezt loptak el több mint 8 millió forint értékben, a rongálással pedig 220.000 forint kárt okoztak.

A terhelt ezen túl 2022 áprilisában a MÁV területén egy forgalomból kivont mozdony ablakát is betörte és a mozdonyból kábeleket vitt el 240.000 forint értékben,

Egy másik alkalommal a férfi egy győri szálloda udvarán lévő sátor oldalát felvágta, és abból 493.000 forint értékben lopott el kerti szerszámokat, fűnyírót, fürdőszobai eszközöket.

A vádlott ezen túlmenően 2021 és 2023 között további négy bűncselekményt is elkövetett, épülő társasházból és üzletekből is lopott.

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség több rendbeli, többszörösen minősülő lopás miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel tizenegy évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság nyomozott, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.