Tetten ért akkumulátor lopó páros Győrszemerén

Rendőrség

A győri rendőrök két férfit fogtak el.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 6-án, éjjel 1 óra után érkezett a lakossági bejelentés a két gyanús férfiról, akik Győrszemerén, a Felpéci úton parkoló tehergépkocsiból különböző tárgyakat pakoltak ki.

A bejelentést követően a helyszínre érkező egyenruhások a teherautó mellett először egy nyitott állapotú autót találtak, aminek csomagtartójában gépjármű akkumulátorok, és az utastérben különböző szerszámok voltak. Majd az ott parkoló kamionok mögött, bujkálva két férfit fogtak el.

Az intézkedők megállapították, hogy az elfogott 33 éves marcalgergelyi és a 32 éves pápai férfiak a Felpéci úton parkoló kamion pótkocsijának tárolórekeszét felnyitották, és onnan kettő akkumulátort, egy nyomatékkulcsot és egy szerszámkészletet tulajdonítottak el. Azonban a lopás után a tetthelyről a rendőrök érkezése miatt nem tudtak autójukkal távozni.

Az egyenruhások az elfogást követően a férfiakat a Győri Rendőrkapitányságra előállították, velük szemben a hatóság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, egyben vizsgálja, hogy más, korábban elkövetett hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e a meggyanúsított személyek.