Egy győri autó balesete során derült ki, hogy nem stimmel a rendszám

Rendőrség

A győri rendőrök egy közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ahol az esetért felelős férfi több jogszabályt is megszegett.

Egy 44 éves bakonyszentlászlói férfi közlekedett svájci rendszámú Mazda típusú személygépkocsijával 2022. november 23-án 7 óra körül a 83-as számú főútvonalon Győr felől Tét irányába. A Koroncói út kereszteződéséhez érve – szabálytalan módon, a balra kanyarodó sávban – egy előtte haladó kamion előzésébe kezdett.

A Mazda sofőrje a manőverét úgy hajtotta végre, hogy nem volt elegendő hely az előzött teherautó, és az úton vele szemben, a közúti jelzőlámpa tilos jelzése miatt várakozó, 65 éves celldömölki lakos által vezetett Fiat között, így először a kamionnak, majd a Fiatnak ütközött. A karambol hatására a celldömölki férfi autója neki csapódott a mellette lévő sávban – a lámpa tilos jelzése miatt – álló 42 éves gyarmati lakos által vezetett BMW típusú személygépkocsinak.

A balesetben a Fiat sofőrje megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A helyszínre érkező rendőrök a balesetet okozó 44 éves férfi gépjárművének ellenőrzése során megállapították, hogy annak eredeti – magyar – hatósági jelzéseit leszerelték, helyükre svájci rendszámot raktak.

Az egyenruhások a Mazda vezetőjét, K. Róbertet elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol – a közlekedési baleset okozása mellett – egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetése miatt is felelnie kell.