Drog hatása alatt vezetett, a kocsija kábítószert rejtett a pázmándfalui férfi

Rendőrség

A győri nyomozók befejezték a pázmándfalui férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát, akit közúti közlekedési ellenőrzés során buktattak le a járőrök.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 33 éves sofőr ellen, akit Ménfőcsanakon, a Csanakhegyi utcában közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a rendőrök 2021. október 8-án az esti órákban. Az intézkedéskor az egyenruhások a gépjármű egyik tároló rekeszében kábítószergyanús zöld növényi származékot találtak.

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet végeztek, amely pozitív eredményt mutatott. A pázmándfalui lakos ellen a rendőrség kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indított.

A nyomozásba bevont toxikológus szakértő szakvéleménye szerint a fiatalembernél talált anyag kábítószernek minősül, illetve az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 33 éves fiatalember  – a közúton történt rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetése mellett, járművezetés bódult állapotban vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a győri rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.