Életet mentettek a győri és a komáromi rendőrök

Rendőrség

A győri és a komáromi rendőrök, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrök és a különleges kutyás mentőegyesületek drónnal és mentőkutyákkal keresték Bábolna közelében az eltűnt idős férfit.

A Győri Rendőrkapitányságon egy férfi 2022. június 20-án a délutáni órákban jelentette be, hogy győri otthonából a reggeli órákban idős édesapja gépkocsival elindult boltba vásárolni, azonban azóta nem ért haza, és a mobiltelefonján pedig nem elérhető.

A város rendőrei a 77 éves férfi körözését kiadták és a megtalálására irányuló szükséges intézkedéseket megtették. Az adatgyűjtéseket követően megállapítottak, hogy az idős ember utoljára az M1-es autópálya környékén, a bábolnai kihajtónál járhatott járműjével, és feltehetően ezen a területen tartózkodik.

Az információk beszerzését követően a győriek 2022. június 21-én a Komáromi Rendőrkapitányság munkatársaival, a helyi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kulcsár Kutató és a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány tagjaival és kutyáikkal kutatásba kezdtek.

A keresők az összefogás erejével az autópálya közelében lévő magas aljnövényzetű réten először megtalálták a keresett személy autóját. A mentőakció boldog véget ért, a személykereső kutya szagot fogott, és nem ment el rossz irányba egy pillanatra sem, megtalálta a közelben a segítségre szoruló, életben lévő idős embert.

A kutatásban résztvevők a férfit szakszerű ellátásban részesítették a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a személy ellátását, majd kórházba szállították.