Mosonmagyaróvári fiatalok akarták ki siklatni a vonatot

Rendőrség

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 08040/458/2022. bűnügyi számon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben a rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

A rendelkezésre álló adatok alapján, a felvételeken látható fiatalok gyanúsíthatók azzal, hogy 2022. április 8. és 2022. április 17. között több alkalommal megjelentek Mosonmagyaróváron, a Motim Zrt. által használt vasúti rendezőben, ahol egy esetben a váltót elmozdítva a vágányzárat kiiktatták, ezáltal egy esetlegesen érkező vonat kisiklása következett volna be. Más alkalommal pedig a vasúti síneken álló, kénsavval töltött tartálykocsi tetejére másztak fel és próbálták annak tartályát kinyitni.

A feltételezett elkövetőkről a gyár térfigyelő kamerája felvételeket készített.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon (9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 8.), vagy névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.