A férfi ollóval akart ölni Győrben

Rendőrség

Az elkövető először ököllel ütlegelte a sértettet, majd legalább négy esetben megszúrta a kezében lévő – 8 cm pengehosszúságú – ollóval, mely végül a sértett mellkasában maradt.

 A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki korábbi ítéletei miatt erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly tavasszal vonattal érkezett Győrbe azért, hogy szolgáltatásaival, ollók és kések élezésével házaljon. Az utazása során meglopott egy hölgyet, ezért őt a bíróság 450.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Győrbe érkezését követően a férfi ismeretlen házakba csengetett be, a szolgáltatásait ajánlgatta. A sértett családjának lakásába is becsengetett, azonban oda nem jutott be, a sértett a lépcsőházban útját állta az elkövetőnek. Az elkövető ekkor először mellkasával próbálta a lakásokhoz vezető lépcső elől ellökni az útjában álló sértettet, majd ököllel ütlegelni kezdte. Megütötte az arcán és a mellkasán is, ezt követően pedig a kezében lévő ollóval sújtott le legalább négyszer. A szúrások két esetben a sértett karjait, két esetben a mellkasát érték, létfontosságú szervek és nagyerek közelében. A ténylegesen kialakult könnyű sérüléseknél súlyosabb sérülések azért nem következtek be, mert a sértett védekezett.

A kiabálást hallva a sértett segítségére sietett a családja, ekkor a férfi elmenekült a helyszínről.

A férfit korábban emberölés bűntettének kísérlete miatt is, továbbá rablások miatt is többször elítélték, emiatt erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. Jelenleg is szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll, vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásának van helye.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben.