Győr mellett fogtak el a rendőrök egy román embercsempészt

Rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján, az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében állítottak meg az egyenruhások egy kistehergépkocsit, amelyben 17 migránst fuvarozott a sofőr Ausztria irányába.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 26-án 0 óra 25 perckor egy román honosságú gépjárművet ellenőriztek az autópályán. A járőrök megállapították, hogy az autót egy 26 éves román férfi vezette, és a raktérben 17 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A sofőrt és az illegális migránsokat az egyenruhások elfogták, majd az afgán férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjével szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük