Szabálysértőket szűrtek ki a forgalomból Győr-Moson-Sopron megyében

Rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a megyében, amelynek során olyan járművezetőket szűrtek ki a forgalomból, akik súlyos szabályszegéseket követtek el közlekedésük során.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hetén több olyan súlyos, sőt tragikus baleset történt, amelyek egy része amiatt következett be, hogy a járművezetők megszegték az alapvető közlekedési normákat. A megyei rendőr-főkapitányság rendőrei a szabályok megszegőinek kiszűrése érdekében 2021. október 8. és október 10. között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak. A kontroll során az egyenruhások a sebesség túllépésre, az ittas, illetve bódult gépkocsivezetők kiszűrésére, valamint a biztonsági öv használatának vizsgálatára helyezték a hangsúlyt.

Az akcióban több mint kétezer személyt ellenőriztek, közülük tizenkét ittas vagy bódult állapotú sofőrt szűrtek ki, tízen nem használták a biztonsági övet, sebesség-túllépést hét esetben regisztráltak a járőrök és száznegyvenkettő helyszíni bírságot szabtak ki a közlekedési szabályok megszegőivel szemben.