Milliókat csalt ki kapcsolat ígéretével

Rendőrség

Vádemelés a 43 éves nő ellen, aki azt ígérte, hogy kapcsolatot létesít a sértettel, de csak milliókat csalt ki tőle.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 20 éves nő 2018 tavaszán regisztrált egy társkereső oldalon, miután korábbi kapcsolata megszűnt és egyedül maradt gyermekével.

A vádlott a társkereső oldalon ismerkedett meg az akkor 65 éves sértett férfival, akinek azt mondta, hogy párkapcsolatot szeretne vele létesíteni, azonban anyagi nehézségei miatt ez nem jöhet létre. A férfi ezért 2018. április és augusztus között több mint negyven alkalommal utalt pénzt a terheltnek, összesen több mint 2 700 000 forintot. A nő azzal hitegette a sértettet, hogy az öröksége értékesítése után megadja a pénzt.

A vádlott valójában soha nem akart párkapcsolatot a sértettel, és az adott időszakban nem is örökölt. A férfinak okozott kár nem térült meg.

A terhelt ellen az ügyészség minősített csalás bűntette miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint indítványozta, hogy a sértett polgári jogi igényét is bírálja el a bíróság.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük