Három hét házasság után megölte a feleségét

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott három hét házasság után megölte a feleségét.

A Tatabányai Törvényszék a 2021. február 26-án kihirdetett ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott feleségül vette a három kiskorú gyermekét nevelő sértettet, akikkel az édesanyjával közösen lakott ingatlanában kialakítandó önálló lakrészben kívánt együtt élni, amelyhez az ún. babaváró hitelt is megigényelték. A vádlott édesanyja azonban ellenezte a házasságkötést, és azt is, hogy a menye odaköltözzön. A férfi igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami pszichésen zavart állapotot eredményezett nála, és a feszült idegállapota miatt szorongásoldó hatású gyógyszert szedett.

A vádlott és a sértett a ház sufnijában az éjszakát együtt töltötték, majd a feleség másnap is ott maradt. A vádlott csak egyszer ment át a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához, ahová a sértett nem ment. A vádlott a visszaérkezése után kb. másfél órával felkapott egy baltát és a sértettet minden különösebb előzmény nélkül, fel nem deríthető motívumtól vezérelve, többször fején megütötte, majd a baltaütések után magához vette a vadászkését és a sértettet háromszor mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő vádlottal szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása szükséges és indokolt, arra is figyelemmel, hogy három kiskorú gyermek maradt árván.