A város pénzéből építkezett otthonában

Rendőrség

A vád szerint egy nő, aki annak a központnak az élén állt, aki Győr egyes nevelési intézményeinek gazdálkodását ellenőrizte 2013 és 2015 között, 22 millió forint vagyoni hátrányt okozott a városnak a vád szerint.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a jelenleg 54 éves nő 27 darab úszósín kaput rendelt meg és fizettetett ki a gazdasági központtal 96.698 forint értékben, melyekből élettársa házi felvonót épített az otthonukba. Ugyanitt egy villanyszerelővel munkálatokat végeztetett 351.000 forint értékben, melynek számláját ugyancsak a központ fizette ki helyette.

Emellett 96 alkalommal olyan termékeket rendelt 21.555.244 forint értékben egy építőanyag kereskedéstől, melyeket ismeretlen helyre szállíttatott. A számlákat azonban a központ könyvelésében helyezte el, az összegeket pedig átutaltatta.

Az ügyészség a nőt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, élettársát pedig, mint bűnsegédet hűtlen kezelés vétségével vádolja.

A nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, míg az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság hoz ítéletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük