Kettős emberölésben bűnös a vádlott

Ország Rendőrség

A törvényszék a büntetett előéletű vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nem jogerős ítéletével életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Úgy határozott, hogy a szabadságvesztés büntetésből legkorábban harmincöt év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és élettársa között két évi együttélés után a kapcsolat teljesen megromlott. Ennek oka a vádlott erőszakos természete, valamint létbizonytalanságuk volt. A féltékeny férfi többször bántalmazta az élettársát.

2018 februárjában az asszony testvérénél laktak, aki befogadta őket. A bűntett napján az élettárs szakított a vádlottal, és arra szólította fel, hogy hagyja el a házat. A nővére is a pártján állt és beavatkozott a kialakult vitába, amelynek hevében az indulatos vádlott egy kb. 1 méter hosszú, vastag akácfakaróval mindkét asszonyt agyonverte.

A törvényszék nem méltányolta a vádlott védekezését, amely szerint szerelemféltésből ölte meg az élettársát. Vallomása szerint ugyanis különösen attól lett indulatos, hogy élettársának nővére beleszólt a vitába. A törvényszék ítélete szerint a vádlott ezért mindkét sértettel szemben szabadjára engedte dühét.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja az, hogy a családi konfliktusok erőszakos kezelése elfogadhatatlan. A vádlott fékevesztett indulatában olyan embertelenséggel bánt el élettársával, valamint az őket befogadó testvérével, amely a törvény szigorának alkalmazását igényli. Emiatt a büntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések eredményre nem vezethetnek.

A büntetőügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla jár el.

ugyeszeg.hu