Diákokat ellenőriztek Pápán

Rendőrség

A rendőrök célja a gyerekek áldozattá válásának megelőzése volt. A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a diákok tanítási időben történő csellengésére az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrök 2020. február 6–án délelőtt a pápai vasútállomáson, valamint a buszpályaudvaron tartottak járőrszolgálatot, és több fiatalt ellenőriztek, azonban iskolaidőben igazolatlanul távol maradó tanulóval nem találkoztak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. Az akció célja az volt, hogy a szemmel láthatóan kiskorú, felnőtt kísérete nélkül közterületen tartózkodó diákokat ellenőrizzék, és megállapítsák, a fiatal engedély nélkül van-e távol az oktatási intézményétől vagy a nevelési helyétől.

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét is. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, tisztázzák az iskolakerülés okát, keressenek közösen megoldást az esetleges problémákra!

 

police.hu