Tyúk helyett robogót és kerékpárt vitt

Rendőrség
A hajdúböszörményi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki egy bodaszőlői családi ház garázsából ellopott egy segédmotor-kerékpárt és egy kerékpárt.

A rendőrök 2014. november 12-én 21 óra 15 perckor Bodaszőlőn igazoltatták D. Gábort, aki egy Aprilia típusú segédmotor-kerékpárt tolt az utcán. A járőrök járművel kapcsolatban feltett kérdésére a hajdúböszörményi lakos zavarosan válaszolt. Állítása szerint azt egy barátjától kapta kölcsön, akit meg is nevezett. Ezt követően a rendőrök felvették a kapcsolatot az állítólagos baráttal, egyben a robogó tulajdonosával, aki elmondta, hogy nem adta kölcsön senkinek a segédmotor-kerékpárját. Kiderült, hogy a tettes a sértett garázsából lopta el a segédmotor-kerékpárt és azzal együtt elvitt onnan egy kerékpárt is. A rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a 39 éves D. Gábort elfogták és előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. D. Gábor vallomásában elmondta, hogy a sértett kertjébe azért ment be, mert tyúkot akart lopni, azonban a ház melletti nyitott garázsban meglátott egy robogót és egy biciklit, melyekért több pénzt remélt.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett terheltet a Debreceni Járásbíróság 2014. november 14-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság D. Gáborral szemben a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.