Csaló “kábeltévés” járja Debrecent

Rendőrség

Ékszereket lopott, miután elterelte a házigazdák figyelmét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint  2014. szeptember 26-án 11 óra 20 perc körüli időben ismeretlen tettes Debrecen, Liszt Ferenc utcán egy társasházi lakásba becsengetett és az ottlakónak az egyik kábeltelevízió szolgáltató cég alkalmazottjának adta ki magát. A férfi a 65 éves nő figyelmét elterelte és a lakásból ellopott több arany ékszert.

A nyomozók az ügyben adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként megállapították, hogy a férfi 2014. október 14-én 12 óra körüli időben egy Debrecen, Komlóssy úti lakásból ugyanezzel a módszerrel eltulajdonított egy aranygyűrűt az ott élő 71 éves nénitől.

Az ismeretlen férfi 40-45 év körüli, 170 centiméter magas, normál testalkatú, arca vékony, haja barna színű, kissé hullámos, feje tején kopaszodik, hangja rekedtes. Az esetek elkövetésekor kék hosszú farmernadrágot, sötét zakót, valamint világos árnyalatú ingget viselt.

Az ismeretlen férfiről egy biztonsági kamera felvételt, míg a rendőrség grafikát készített.

.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a képen, illetve a grafikán látható ismeretlen férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.