Bíróság elé áll a tolvaj

Rendőrség
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság befejezte egy 43 éves helyi férfival szemben lopás vétség és lopás vétség kísérlet miatt folytatott eljárását.

A rendelkezésre álló adatok szerint K. Zoltán 43 éves hajdúnánási lakos 2014. december 7-én 17 óra körüli időben Hajdúnánás, József Attila utcában az egyik házba bement és nappaliban letett női táskából eltulajdonította a pénztárcát, a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és egyéb okmányokkal együtt. A sértett még látta a lakásból kisurranó elkövetőt és haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

A bejelentést követően állampolgári segítséggel sikerült a rendőröknek K. Zoltánt az Ady Endre utcában elfogni, akinek ruházatából előkerültek az eltulajdonított bankjegyek.

A rendelkezésre álló adatok szerint K. Zoltán 2014. december 7-én 16 óra 50 perc körüli időben Hajdúnánás, József Attila utcában egy másik házba is bement, de mivel szembe találkozott az ott lakó nővel, egy kitalált indokkal kimentette magát, majd távozott.

A férfit a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség indítványának a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2014. december 9-én eleget tett.

A K. Zoltán lakásán megtartott házkutatás során a nyomozók megtalálták az eltulajdonított pénztárcát, valamint az abban tartott okmányokat és bankkártyát is.

Az ügy iratait a Hajdúnánási Rendőrkapitányság a napokban bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.