Közlekedési balesetekkel kezdődött a karácsony

Rendőrség

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze a 4-es számú főút 190. és 191. kilométerszelvénye között, Kabánál december huszonnegyedikén délelőtt. Az ütközés következtében senki sem szorult a járművekbe, a püspökladányi hivatásos tűzoltók a járművek feszültségmentesítését végezték el.

A személyautó két utasát a mentők kórházba szállították kivizsgálás céljából.

Nagyjából ez időben egy másik közlekedési baleset is történt a Hajdúsámson felé vezető 471-es számú úton a Sándor Fogadó körül. Itt két személyautó ütközött össze frontálisan, melynek következtében egy személy a roncsok közé szorult. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket feszültségmentesítették és feszítővágóval szabadították ki a sérültet. A két autóban utazó három felnőttet és egy gyermeket súlyos, míg további két gyermeket könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség a mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárta.

Karácsony első napja is balesettel kezdődött: egy személyautó borult árokba a Hajdúböszörményből Debrecenbe vezető 35-ös számú főút 71-es és 72-es kilométerszelvénye között. Az autóban utazó egy személy az oldalára borult járműben rekedt. A böszörményi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették az autót. A könnyű sérüléseket szenvedett sofőrt a mentők kórházba szállították.

dr. Kiss Szilvia tű. főhadnagy