Novák Katalin Zabolán, K. Endre erdélyi szülőfalujában

Novák Katalin tavaly a tőle kegyelmet kapott K. Endre erdélyi szülőfalujában nyaralt

Ország

Négy hónappal azután, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező igazgatóhelyettesének, az erdélyi származású K. Endre szülőfalujába ment nyaralni Novák Katalin – derítette ki a Magyar Hang.

A lap a lemondott köztársasági elnök Facebook-fotói alapján azonosította be, hogy Novák Katalin és családja 2023 augusztusában több napot töltött Zabolán. Novák a képekhez fűzött kísérőszövegekben a települést nem, csak Erdélyt jelölte meg helyszínként, de látható, hogy meglátogatta a zabolai Mikes kastélyt is.

A zabolai Mikes kastély azért is érdekes, mert rendbehozására a magyar adófizetők jelentős összeggel, legalább egymilliárd forinttal járultak hozza. Az adófizetők pénze gyakorlatilag egy exkluzív luxusszállodához vándorolt.

A lap megkereste a Sándor-palota sajtóosztályát, ahonnan azt közölték, hogy Novák Katalin 2023 augusztusában Zabolára magánprogramra, családi nyaralásra utazott, amit maga finanszírozott.

“Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye”

– írták.

Kapcsolódó:

Lemondott, mégis tovább kapja a köztársasági elnököknek járó juttatásokat Novák Katalin