Szeged, Volánbusz, elektromos busz, közlekedés, tömegközlekedés, utazás, bemutató, Széchenyi tér

December 10-től új menetrend lép élet a Volánbusznál

Ország

Országszerte számos módosítást vezet be menetrendjén a Volánbusz december 10-től – tájékoztatta szerdán az MTI-t az állami társaság – .

A közlemény szerint a menetrendváltozással a munkába és iskolába járás, valamint a vasúti átszállás lehetőségei is bővülnek. A nagyobb hétvégi forgalom miatt több vonalon új járatokat indít a társaság – írták.

Veszprém és Győr között a hétvégén új buszpár közlekedik. Vasárnap délutánonként Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról indulnak új járatok a főváros felé.

A Pécs-Baja-Szeged útvonalon a tanév végéig hétvégenként több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs és Baja között több busz közlekedik – tájékoztatott a társaság.

A változás a többi között érinti a Budapest-Ercsi-Adony-Dunaújváros között közlekedő buszok menetrendjét is.

Mivel Szeged és Hódmezővásárhely között már vasútvillamos is jár, ezért a délelőtti és délutáni időszakokban csökken az autóbuszforgalom, négy járatpár megszűnik.

Közölték: Mezőkövesden a vasútállamos mellett kialakított buszállomást december 10-étől használhatják az utasok, a városközpont helyett a járatok innen indulnak és ide érkeznek.

A menetrendmódosítás összes részletéről a Volánbusz honlapján
(https://www.volanbusz.hu) lehet tájékozódni.

A MÁV új vasúti menetrendje szintén december 10-től érvényes – közölte egy hete a vasúttársaság.

(MTI)