Budapest, 2022. március 5. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gazdakongresszusán Budapesten, a Hungexpo kongresszusi központjában 2022. március 5-én. Az asztalnál Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke (b) és Győrffy Balázs, a NAK elnöke (b2). MTI/Koszticsák Szilárd

Agrárminisztérium: a kormány a földadók kapcsán is a magyar gazdák mellett áll

Ország

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját és ennek jogszabályban is érvényt fognak szerezni. A kormány és a gazdák mindig számíthatnak egymásra, nem hagyjuk, hogy ellehetetlenítsék a magyar gazdákat, jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a tárca pénteki közleménye szerint.

A tárcavezető a közleményben hangsúlyozta: a koronavírus-járvány, a történelmi léptékű aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók hatalmas terhet róttak és rónak a gazdálkodókra. Az Agrárminisztérium és a kormány a földadók kapcsán is a magyar gazdák mellett áll, elítélik és ellenzik a helyi földadók bevezetésének minden formáját.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen petíciójához 120 ezren csatlakoztak, köztük az agrárminiszter is aláírta azt. Rengeteg gazda kérte a földadó eltörlését, a kormány meg is teszi a szükséges lépéseket, megvédi a magyar gazdák érdekeit- mutatott rá Nagy István.

Hozzátette: ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit. “Nem engedjük, hogy elhibázott intézkedésekkel hátrányba hozzák a magyar gazdákat, soha többé földadót” – szögezte le.

Kép:illusztráció.